Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
931
220094950597acb5a840a58fc5e4c564
Tillbaka (UPD: 2015-06-27 17:04:34)

Olles hörna #7

ESK fotboll har samlat på sig en realistiskt inhämtad optimism efter vårsäsongen. Nu tar laget en välförtjänt sommarvila innan träningen börjar den 13 juli, vilket bör innebära idel laddade batterier. Grabbarna kommer igen spel- och träningsmotiverade och kan höja nivån ytterligare.

Näe. Det där är bara klichéer, invänder förmodligen vaneskeptikerna, men vi som gjort en djupare studie av lagets vistelse i den nuvarande divisionen, tycker det ser riktigt ljust ut.

OK. ESK toppar inte ligan, men ligger tillräckligt högt för att tillhöra de jagande lagen. Inför säsongen utsåg jag mig på skoj till låtsasstrateg och gav laget rådet att ”vinna alla dueller och göra flest mål”.

Det har faktiskt fungerat och sålunda blivit en glädjande överraskning, när man hoppat in i en för jaget okänd bransch på ålderns höst. Och att det aldrig är för sent fick jag själv uppleva då jag sänkte mitt handikapp i golf, vilket är kul för en 75+-åring.

Att inte ESK fick full utdelning i matchen mot Uppsala berodde på att det senare kunde sätta sina fåtal chanser, medan ESK missade målmöjligheterna trots att Enköpingslirarna hade merparten av spelet. Men de flesta andra matcher har ESK triumferat i, inklusive derbyt mot EIS.

Vi har försökt lansera en annan symbolik för att peppa ESK:arna, nämligen att använda division 4 som studsmatta för att nå högre upp. Detta scenario kan mycket väl infrias om de unga energiska krigarna i laget fortsätter i samma ambitiösa anda.

Spelande tränaren Martin Andersson är väl medveten om problemen. Om någon av spelarna sticker ut och upp för mycket lurar värvare i högre ligor bakom hörnet, så det gäller att hålla kvar de egna förmågorna.

Ser man tillbaka när ESK dråsade ned från allsvenskan till nuvarande nivå så betonar Martin att man fokuserat på att bromsa fallet.

Ett sätt är att inte stirra sig blind på att riskera resultatförsämring utan lugnt och metodiskt spela sina matcher som inte till varje pris måste vinnas. För det kommer… Nöter gänget på som den gångna våren kan det mycket väl bli vidare avancemang. En viktig komponent är tålamod.

Martin har ett gäng utvecklingsbara spelare som tillsammans med resten av laget kommer att sätta färg på kommande matcher i kedja och försvar. Mattias (men med olika efternamn) heter flera gångbara namn, Adrian, Bruno, Gunne och Mohammed, brukar synas i aktion.  Så väntar lagledningen på att två skadade killar, Johannes Andersson och Jonathan Åhlin, ska komma igen.

Så där ser ni, om ni skulle tvivla. Det finns potens och utvecklingsmöjligheter. Och Globall Cup utgör alltid potentiella möjligheter för ESK:s återväxt!

Det tycker i alla fall Olle från sin hörna.


Framöver kommer ni att kunna läsa återkommande krönikor från meriterade Olle Forsberg.

Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre. 

Posten senast uppdaterad 27 jun 2015 kl. 17:04

51