Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
942
c854974f2f9871f56ab2fa6e0b565d3e
Tillbaka (UPD: 2015-09-01 13:16:50)

Olles hörna #9

Varenda härförare och general vet att soldater med tomma magar inte orkar utföra sitt jobb. Därför har alltid trossen utgjort en viktig förutsättning i fält.

Med modifierade motiv och förutsättningar kan vi överföra detta på idrotten, där inte fotbollen utgör något undantag. Det har bl a Club 100 räknat ut. Den sedan 60-talet unika supporter- och stödorganisationen med ett par hundra betalande medlemmar, har kört igång en torsdagsservering på Enavallen för hungriga och nyss tränade unga spelare. Det här målet är lika mycket trivselmål, som närings- och middagsmål, där spelarna får umgås och lära känna varandra. En viktig förutsättning för att käket kommer på bordet är restaurang Krydda/Nippon som måste berömmas som matnyttig sponsor i bokstavlig mening.

En av gubbarna som medverkar med servering m m är Börje Andersson, som till och med var en av initiativtagarna till Club 100, när den ekonomiska supporterklubben i klubben bildades 1964. Sture Hjort och Alf Westberg som också var med från starten har bägge gått bort.

Men det finns andra entusiastiska inhoppare. Lennart Ottosson, 77-årig ESK-legend både som spelare och rakryggad ledare, har sällat sig till matlaget. Där hittar vi även Inger Olsson och Agneta Lindblad, som tycker det är jättekul att göra den här insatsen.
En annan lika känd som glad ESK-profil är ”Greken” Teodors Rentifis. Honom hade tillskyndaren av dessa rader, alltså Olle i hörnan, en hejarklackduell med. Greken vann på överlägset bättre röstvolym.

Apropå ESK:s förväntade avancemang i serietabellen föreslås:

ESK, ESK

Högre upp ni snart ska gå

Club 100 är inblandade i mycket och håller bl a med en bilpool, som fraktar spelarna till bortamatcher. Hur mycket alla dessa mil motsvarar i pengar och drivmedel vet nog inte ens kassören. Men konceptet är guld värt för en klubb som jobbar hårt med att sanera ekonomin.

När ”hörnan” besöker matlaget slinker tränaren Martin Andersson förbi. Vi kommer överens om att den gemensamma strategin alltjämt funkar. Jag som låtsasstrateg och Martin som proffscoach medger att ESK:s A-lag fortfarande vinner tillräckligt många mål och har mycket bollinnehav för att manövrera sig högt upp i tabellen.

Ett lika bra mål som matlagets.

…och förresten, hatten av för ESK-juniorerna som vann DM!


/Olles hörna  


Framöver kommer ni att kunna läsa återkommande krönikor från meriterade Olle Forsberg.


Olle Forsberg har varit knuten till media sedan 50-talet, bl a Barometern, Kalmar, Norrbottens-Kuriren, Luleå och Enköpings-Posten på 70-talet. Var chefredaktör inom facklig press knuten till försvaret fram till 2004. Mer behövs väl inte. -Visserligen är jag gammal, men ESK är äldre. 

Posten senast uppdaterad 1 sep 2015 kl. 13:16

51