Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
910
b0d9019e6bbf503126d900809f3904dd
Tillbaka (UPD: 2015-04-24 09:40:26)

Olles hörna tar tempen

Det spirar en försiktig optimism inom det delvis pånyttfödda ESK fotboll, som på lördag kastar sig ut i seriestarten i div. 4 mot UNIK i Valsätra. Vi tolkar förhandsresonemangen med ledarna, nye ordföranden Mikael Lundquist, sportchefen Patrik Bjerketun samt förstetränaren Martin Andersson, att nu kan det bara vända år rätt håll!

Minns bara året 2003 när ESK avancerat ända upp i allsvenskan efter att något år tidigare trillat ned i en lägre division men använde den positionen som "studsmatta" mot höjderna. Det kan även hända i år, även om man självfallet tar en match i taget. Sedan får väl divisionsklättrandet bli en senare affär.

Patrik Bjerketun

Patrik Bjerketun har ju själv 15 års erfarenheter som spelare i laget så han är väl inne i ESKs egen klubbkultur. Både Patrik och Martin nämner unge Ayub, 21 år, med somaliskt ursprung som ett tänkbart ess i rockärmen. Ingen vill direkt hävda "Zlatan-effekten", men man kan alltid hoppas.

-Ayub är mycket lovande och visade vassa takter redan som junior, säger Martin.

Gustaf Persson och Muhammed, som även bemannar ESK-kansliet, är andra säkra kort i A-laget i en ganska ungdomlig trupp som kan klara trycket i den väntande divisionen

 Martin Andersson
.ESK har inte haft råd att skicka A-laget på något träningsläger, men med 5-6 träningstimmar i veckan och fem matcher i Upplandscupen, tycker ledarna att spelarna haft hyggliga förberedelser.

-Det är otroligt svårt att veta vara laget står, när man ramlat ned i en ny division, säger Patrik Bjerketun. Första svaret på denna reflektion får vi på lördag då vi fans hoppas att ESK studsar tillbaka till högre höjder.


Vid pennan

Olle Forsberg

Posten senast uppdaterad 24 apr 2015 kl. 09:40

51