Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
778
5e67c4b48891a903446eda9ef8d8473d
Tillbaka (UPD: 2013-06-20 22:24:35)

Poäng igen!

Startelvan:

Gustaf Persson
Rasmus Fries--Pelle Bodin(76 Ludwig Taxén)--Calle Söderberg--Nicklas Eriksson
Patrik Lundemo--Linus Bylin--Alexander Persson-Njie--Alexander Pettersson(45 Markus Ahosson)
Philip Norell--Emil Ekström

ESK inleder matchen piggt, i andra matchminuten får man ett inkast som når straffområdet men rensas undan av motståndarnas försvar. Matchen pendlar, Akropolis kommer i ett anfall som boxas ut av Gurra, ESK ställer snabbt om, inlägg av Lundemo men Akropolis rensar. Akropolis ser stressade ut av ESKs press, avslut får man till men det endast långt utanför ESKs straffområde och bollarna går en bra bit utanför målramen. Emil har en bra chans i 18:e matchminuten men hans skott går rakt på målvakten som visserligen tappar bollen men Emil hinner inte fram. Akropolis kommer i omställningar men det blir inte mer än ett par nickar eller distansskott som går en bit utanför ESKs mål. Fem minuter innan halvtidsvila så har Akropolis sin bästa chans i första halvlek, en hörna, till ett skott som Gurra tippar till en ny hörna men då plockar han bollen.

Matchen har pendlat fram och tillbaka, 0-0 i halvlek känns inte på något sätt orättvist. 

Andra halvlek startar, ESK gör ett byte, ut går Alexander Pettersson, ersätter honom gör Markus Ahosson. ESK inleder piggt men Akropolis får första farligheten, ett inlägg som nickas av ESK back till hörna som i sin tur nickas över. I 13:e matchminuten är Akropolis nära att göra självmål, en dålig rensning i eget försvar, bollen går i en loop över egen spelare och målvakten får göra en svettig räddning. Med 53 minuter spelade byter Akropolis ut en spelare, strax därefter blir det rörigt i ESKs försvar, bollen går till hörna som blir en ny resultatlös Akropolis hörna.

I 69:e matchminuten ordnar Fries en hörna för ESK som Lundemo möter med pannan men bollen går precis utanför vänster kryss. Akropolis gör en snabb omställning men Gurra i ESKs mål gör en fin benparad och räddar. Strax därefter har Ahosson ett skott på mål som målvakten tippar till hörna, Lundemo nickar men tyvärr utanför. I 76:e matchminuten byts Bodin ut, ersätter honom gör Ludwig Taxén, som tar Ahossons plats på vänster mittfält, Ahosson går ner på vänster back och Nicklas Eriksson flyttar över som höger back. Med 10 minuter kvar att spela kommer ESK i ett riktigt fint anfall där Emil kommer in via vänsterkanten, spelar in framför mål där Norell möter men en Akropolis back får fram en fot och räddar till hörna. ESK trycker på, minuten senare är det Taxén som jobbar fram en hörna, som nickas precis utanför vänster stolpe. Med en minut kvar att spela anfaller ESK på nytt, Akropolis är nertryckta i försvarsställning. Akropolis avslutar matchen med en hörna vilken nickas en bit ovanför mål.

Matchen slutar 0-0, ett resultat som speglar matchen så ett kryss får ses som klart godkänt. Hela ESK kämpade både i offensiven och defensiven vilket gav poäng, 5 poäng på de tre senaste matcherna är fullt godkänt. 

Nu går ESK på en skön ledighet MEN den 17 juli möter man Eskilstuna City i Svenska cupen, matchen spelas på Envallens C-plan precis som idag, du kommer väl?


Bilder från matchen finns som vanligt på ESKs Facebooksida.

...och återigen TACK till följande företag som bjöd publiken på GRATIS inträde:


Abetong AB
ABT Bolagen AB
Lappset Sweden AB
Orresta Golf
Ena-Håbo Tidningen
Sparbanken i Enköping
Autoexperten
Thorwidkliniken
Uffe sotare
Markona AB
Hjälstaby Auto-mekaniska AB
Cykelhörnan
Imtech
Adsum
Plåthuset
Unilast transport
Crenna plåt
Reno norden AB
Kungsgatan 14
Boglösa Åkeri
UA-Montage
Fruktjuice
Höjer transport & fordonskonsult
Suxess
Kolarviks sten & trädgård
Affärskontakten
ENA Elkonsult
Vansbro montage & Fastighet
City Tobak Enköping
Vattenbocken förvaltning
Rednannik fastigheter
Fred & Partners
JM Bil
Ena Elkonsult
Försäkringsforum

Posten senast uppdaterad 20 jun 2013 kl. 22:24

51