Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
587
e775084d51512e7faf0d35ce78bd12af
TillbakaMtaka Simba, här i matchen mot Sirus (UPD: 2012-05-02 14:54:16)

Mtaka Simba, här i matchen mot Sirus

Real Väsby nästa!

Länge var Väsby Uniteds framtid osäker, konkursen var nära men under våren klev en fotbollsintresserad och penningstark person in och satsade pengar i klubben. Under mars månad värvade man inte mindre än 23 spelare och de flesta mycket meriterade, spelare som Prince Ikpe Ekong (Djurgårdens IF), Yannick Bapupa (Kalmar FF, Gefle IF), Mauro Saez Jarpa (Hammarby), Yosif Ayuba (Djurgårdens IF) mfl. Tillsammans har dom åtskilliga Allsvenska matcher bakom sig så det är ett starkt lag som ESK får möta.

Väsby United har vunnit sina två seriematcher, hemmavinst med 3-1 mot IFK Luleå och nu senast vann man på bortaplan mot Syrianska IF Kerburan med 0-1. Två av deras fyra mål är gjorda av Sunday Bale som förövrigt drog på sig ett rött kort i matchen mot Syrianska IF Kerburan och därmed är avstängd i kvällens match. Vinst för Väsby ikväll innebär att dom tar steget upp som serieledare.

I genrepet inför denna säsong spelade ESK mot just Väsby United, en match ESK förlorade med 2-1. ESKs målskytt var då Joel Rajalakso, i Väsby stod Yosif Ayuba för två mål. ESK har förlorat sina två inledande matcher i Div 1 Norra, först en hemmaförlust med 1-2 mot Syrianska IF Kerburan, mycket pga en nervös inledning av matchen. Andra matchen var mot IK Sirius på Studenternas IP, förlust med 2-0 men Siggi var efter matchen nöjd med killarnas insats i matchen: -Vi gör en bra match mot favoriterna i serien, det var ett fall framåt.

Under veckan har ESK tränat på bra och finslipat på detaljer som som bl a effektiviteten framför mål. I laget saknas Philip Wikman, Rasmus Fries samt Philip Zamayeri som är sjuka.

Posten senast uppdaterad 2 maj 2012 kl. 14:54

51