Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
983
0c3f49777831f931e93b1fabcc89b344
Tillbaka (UPD: 2016-05-07 21:31:50)

Säker seger!

Upsala IF kom till Enavallen med stärkt självförtroende efter förra veckans 3-0 vinst mot Vallentuna BK. ESK däremot kom närmast från en 2-0 förlust borta mot Enebybergs IF, en match där man hade mycket press mot motståndarnas mål men hade svårt att göra mål. Under veckan har det varit fokus på avslut under träningarna och träningen gav omedelbart resultat...

Laget:
Gustaf Persson
Pontus Lundén
Joakim Reutfors (68)
Patrik Lundemo
Ayub Bashir Omar
Alfred Lindblad
Alexander Persson-Njie (68)
Mohammed Ibrahim
Andreas Tosse Larsson
Jonatan Åhlin (68)
Mattias Forsström

Bruno dal Monte (68)
Johannes Andersson (68)
Adrian Berglund (68)

Första halvlek startar lite trevande från ESKs håll där gästerna tillåts rulla lite boll, ESK jobbar i 4:e matchminuten fram en hörna där bollen far som en flipperkula mellan spelarna och hamnar till sist hos Ayub som sätter 1-0. Två minuter senare är det bra nära igen, Tosse ruschar på kanten och matar in ett inlägg men Lundemos avslut går strax över mål. 

ESK pressar, Ayob snurrar upp två försvarare på läktaren, passar till Tosse vars passning når fram till Lundemo som petar in bollen i mål, 2-0. Upsala sticker upp, skapar en hörna som Gurra plockar. Har också ett distansskott som går en bit över mål. Klar fördel i bollinnehav för ESK. I 23:e matchminuten är det nära att ESK utökar sin ledning, ett hårt skott som målvakten släpper på retur, Lundemo skjuter men en back hinner mellan och rensar. Fyra minuter senare är det dags igen, ESK hörna som rensas, bollen når Alex som får på ett kanonskott en bit utanför målområdet och 3-0 är det faktum. Upsala sticker upp, får till ett avslut som Gurra tar, ESK kontrar men Jontes skott går över mål. I första halvleks sista minut får ESK en ny hörna som rensas och via ett inlägg sätter Jonte 4-0 till ESK.

Andra halvlek startar och ESK fortsätter att pressa gästerna. Upsala har visserligen ett skott som Gurra tippar till hörna men ESK är säkra i försvaret. I 58:e matchminuten sätter Lundemo sitt andra mål för dagen efter att ha blivit serverad en fin boll mellan mittbackarna och 5-0 är ett faktum. 

I 68:e matchminuten gör ESK ett trippelbyte, ut går Joakim, Alexander och Jonte, in kommer Bruno dal Monte, Johannes Andersson och Adrian Berglund. Upsala skapar en hörna och i slutminuterna har Johannes en bra målchans samt att Adrian har en nick på mål som målvakten tar. 

Matchen slutar 5-0 till ESK och man bjöd hemmapubliken på härlig underhållning. I och med vinsten så seglade ESK upp på en andraplats i tabellen.

Bilder från matchen finns att se på ESKs Facebooksida.


ESKs nästa match spelas borta mot Täby FK lördagen den 14 maj kl 14:00.

Posten senast uppdaterad 7 maj 2016 kl. 21:31

51