Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
951
319950c64fb02fcdabd11a840e28a1ce
Tillbaka (UPD: 2015-10-10 19:50:04)

Seger i 1:a kvalomgången!

Laget:
Gustaf Persson, Pontus Lundén, Andreas Tosse Larsson, Lukas Nyman(83:e), Jonatan Åhlin, Adrian Alan, Ayub Bashir Omar, Mathias Forsström Skeppar, Mohammed Ibrahim, Patrick Lundemo, Bruno Dal Monte, Niklas Eriksson(83:e).

ESK vann dagens match mot Uppsala-Kurd med 2-0, det var 1:a kvalmatchen av 3. ESK inledde med hög press och Uppsala var avvaktande, redan i första matchminuten vaskar ESK fram en hörna som nickas bort. 4 minuter senare håller sig Tosse framme men hans skott går en bit över mål. Ayub provar även han kort därefter men hans skott går strax utanför ena stolpen. Uppsala kommer till en snabb omställning men det blir inte mer än ett distansskott en bit utanför. ESK har sedan flera avslut av Åhlin, Lundemo och Bruno men Uppsalas målvakt räddar. I 23:e matchminuten har Uppsala sin bästa chans under matchen och det efter att ESK agerat passivt i sitt försvarsspel men Gurra gör en benparad och räddar ESK från ett baklängesmål. Fem minuter senare vaskar Adrian fram en hörna där Lundemo håller sig framme och nickar in 1-0 för ESK. Med en halvtimme spelad får Uppsala en hörna som Gurra tippar till en ny resultatlös sådan. ESK skapar ett par chanser till men även om man kommer till avslut så går de strax utanför gästernas mål. 

Andra halvlek hinner bara börja så gör ESK mål men vinkas av för offside. I 51:a minuten hittar Lundemo fram till Åhlin med ett fint instick men en försvarare hinner precis få fram en fot och rensa till en hörna. Uppsala kontrar men med ett svagt avslut. Åhlin blir återigen fint framspelad, målvakten går ut, Åhlin försöker lobba över målvakten men han räddar. Med en timma spelad så pressar Uppsala lite mer framåt, skapar ett par hörnor och ESK agerar lite skärrat men reder ändå ut det. ESK får ordning på spelet igen och Åhlin håller sig framme i Uppsalas straffområde men avslutet tar målvakten hand om. Men i den 80:e matchminuten får han chansen igen, då han får med sig bollen in i straffområdet och liggandes rakar in bollen i mål. 2-0! Uppsala pressar framåt men avslutet går över mål. I 83:e matchminuten byts Lukas Nyman ut och in kommer Niklas Eriksson. Uppsala gör även dom ett byte strax därefter men Uppsala kommer inte till några vassare målchanser utan ESK håller nollan och vinner matchen med 2-0.

Sett över hela matchen så var ESK det klart bättre laget och bjöd publiken på fin underhållning. Nu återstår 2 matcher i kvalet för ESK och det är nästa lördag mot Spånga samt söndagen den 25:e mot Farda Gardhem. Båda dessa matcher spelas på bortaplan. Vinst i dessa två matcher och ESK kan vara klara för spel i division 3 nästa säsong.

Bilder från matchen kommer du snart att kunna se på ESKs facebooksida.

Posten senast uppdaterad 10 okt 2015 kl. 19:50

51