Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
709
43e90c839db03e257a7b66be8631a73d
TillbakaBild från i juni då Torgny tackar av ESKs största(?) supporter på sin 70-årsdag. (UPD: 2012-12-17 13:17:32)

Bild från i juni då Torgny tackar av ESKs största(?) supporter på sin 70-årsdag.

Togga summerar året!

Fotbollssåret 2012

Om jag nu skall reflektera över fotbollssåret 2012 för ESK´s del så har vi alla sett hur det gått resultatmässigt genom att följa matcherna på Enavallen, bortaplan, följt vår rapportering på Hemsidan eller genom press och övrig media.

Träningsmatcherna inför säsongen gav oss mycket hopp inför seriepremiären men det visade sig vara betydligt tuffare än våra försäsongsmatcher visat. Med tappade poäng så kom också våra åskådarsiffror att dala och det började kännas tungt.

Glädjande var det att vårt unga lag till slut kom 3:a i den ungdomsbonus tävling som satts upp av Svenska Spel och tillförde ESK välbehövligt lite drygt 50 Tsek.

Säsongen i övrigt har kännetecknas av stora viljeinsatser från ledare och bakomliggande stödtrupper i Bilpoolen, 7/10 gruppen, Hemsidegruppen (måste vara Sveriges bästa?), ESK-Golfen ute på Orresta, Club 100, Evenemangs aktiviteter med Erik Hamrén eventet som årets höjdpunkt, -Erik, vilken kille!
Utan våra stödtrupper skulle vi inte fungera – TACK! 

Jag vill också framföra ett STORT TACK till alla våra sponsorer, utan er så har vi inga möjligheter att bedriva vår verksamhet!

På spelarsidan har vi varit tvungna att säga upp de flesta befintliga avtal (ekonomin som styr).  Framöver kommer vi att få se en yngre trupp då många spelare kommer att hämtas från junior leden. Vi har valt att satsa mer på våra ungdomar genom att samarbeta med Arbetsförmedlingen (AF) och bemanningsföretag. Flera av spelarna har nyligen tagit studenten och vill inget hellre än att få ett jobb och möjlighet till bostad. Vi har haft vår första presentation av AF för våra spelare som har mottagits mycket positivt.

Vi har nu regelbundna kontakter med såväl skola som kommun för att nå en målsättning som är att ESK skall vara en part i skolutbildningen i fotboll – bl.a. NIU på Westerlundska gymnasiet samt Fotbollen på Västerledsskolan. Vi skall även bredda våra tjänster så att vi inte enbart är beroende av stöd utan kan ge oss in på andra verksamheter såsom samarbete med Mini Migranter AB, ett företag som riktar in sig på att stödja ensamstående flyktingbarn där integration i samhället och idrotten är ett mycket bra exempel på att förkorta ledtiden att skapa ett kontaktnät. ESK skall i detta läge med sin fotbollsverksamhet medverka i denna del som en underleverantör.

Nu ser vi fram emot Div. 2 spelet där vi nu samlar oss för att ta revansch för insatserna 2012 – grabbarna lyser av revanschlust och det gör vi alla. Jag tror att vi kommer att få se ett mycket ungt ESK lag 2013 där de flesta spelarna kommer från Enköping. Jag hoppas nu att vi alla kan hjälpas åt – är du inte med redan nu så ta kontakt med oss – vi behöver dig!

Ytterligare några reflektioner:
  • Det var ett större steg spelmässigt från Div 2 till div 1 än någon trott.
  • Det var 1 eller 2 år för tidigt att komma upp med vårt unga lag.
  • Ekonomiskt så behövs det en större intäkt för att hålla sig på en div 1 nivå.
  • Enköping måste bestämma sig för om man vill ha ett lag i div 2 eller högre serie och det gäller såväl kommun och övriga fotbollsföreningar på orten.
Jag och styrelsen får samtidigt passa på och önska en God Jul och ett Gott Nytt år!

Hälsar
Torgny, ordförande i ESK Fotboll FK

PS. Första året som ordförande har gett mig mycket erfarenhet av såväl spelare som omkringliggande komplexa sysselsättningar. Dessutom har jag träffat sponsorer och ofta fått en förevisning av deras verksamheter som jag som Enköpingsbo i grunden inte har känt till – tack, det gäller att lära känna kunden. 

Posten senast uppdaterad 17 dec 2012 kl. 13:17

51