Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
619
0bc62a05554d9662d79a2fe4fe288469
TillbakaErik Andersson, målskytt idag igen (UPD: 2012-06-09 21:55:42)

Erik Andersson, målskytt idag igen

Tung förlust mot Vasalund

Redan i 1:a min spelar ESK piggt och lovande då Philip Zamayeri spelar fram Rasmus Fries som passar vidare till Joel Rajalakso som tyvärr är en aning offside. I 3:e min får Vasalund frispark långt ute till höger som går till hörna från vänster som blir till dubbelhörna och den andra slås mot första stolpen och nick skarvas av Karlos Tuoma direkt i mål. Snopet & väldigt passivt från ESK-försvaret. 1-0 till hemma laget. Sedan händer inte mycket mer än att Vasalund trillar boll och ESK har några sporadiska anfall utan resultat. ESK spelar i sidled och bakåt och sedan långbollar upp mot Vasalunds backlinje utan någon effekt. Utom vid ett tillfälle då Linus Bylin i stället slår en fin krossboll till Philip Zamayeri som kan avancera i ett bra anfall. I 21:a min vinner Ernesto Ferreria en duell på mittplan, avancerar och slår en fin stickare till Erik som attackerad ändå avancerar mot mål och placerar bollen hårt vid sidan om Vasalunds målvakt. 1-1 och det kändes riktigt härligt. 
    1-1!
Därefter har Vasalund ett visst övertag och ett flertal hörnor som inte resulterar. Ända till 38:e minuten då Dillan slinter, Vasalund rinner igenom och skjuter ett hårt skott som Markus Hedström räddar och även påföljande retur. Mycket starkt gjort. Minuten efter nick skarvar Erik Andersson till Rasmus Fries men utan resultat. I 40:e min får Tom Nodén gult kort. Joel Rajalakso gör en fin genomlöpning ända fram till straffområdet men där är det stopp. Vasalund får sin 5:e hörna i 45:e min, bollen går i mål, men döms bort för ruff och halvtidsresultatet står sig 1-1.

Som helhet känns första perioden som klart möjligt att kunna hålla ställningarna, men redan i 48:e min får Vasalund en hörna från höger som Markus Hedström boxar distinkt rakt ut i banan, bollen spelas sedan ut till vänstra hörn flaggan, rensningen misslyckas och Vasalund får till ett inlägg som Karlos Tuoma än en gång enkelt kan nick skarva in i bortre gaveln. 2-1 till hemmalaget och den goda känslan försvann. 
Vasalund fortsätter sedan att bolla runt, men i 57:e min spelar Micke Tuhkanen fram till Erik Andersson som skarvar vidare till Joel Rajalakso som skjuter på en förvarare till hörna, ESK 1:a för dagen och från vänster, men som målvakten plockar ner elegant. I 60:e min gör Vasalund ett långt inkast som Markus Hedström räddar rakt ut, bollen blir kvar till vänster i straffområdet och på något underligt sätt får Emil Johansson bollen att sakta rulla över mållinjen. 3-1 och det kändes riktigt uppgivet. 
4 minuter senare tar Vasalund sig fram på högerkanten och fastnar nere vid höger hörnflagga, men får loss bollen och slår ett snyggt inlägg som Bryan Massa elegant nickar in i högra krysset, otagbart för Markus Hedström. 4-1, Vad är det som händer? I 69:e min ytterligare en hörna från vänster, som efter rensning blir till ett inlägg som via en nick slinker in och tillskrivs Emil Johansson, men såg ut som ett självmål. Micke Tuhkanen rensade upp i nättaket, men bollen var redan över linjen. 5-1. Samtidigt byts Ernesto Ferreria, som var mycket  bra i 1:a halvlek, ut och in kommer Daniel Åhlund som med Erik Andersson har ett par fina kombinationer. I 76:e minuten kommer också Kevin Sharro och Adem Kûcûkgöl in i stället för Joel Rajalakso och Rasmus Fries och alla tre inhopparna gör ett piggt och positivt intryck samt skapar en del chanser och tryck på Vasalund. Men Vasalund rullar skickligt boll med precisa passningar, dominerar 2:a halvlek och vinner rättvist. Men det var bara 2 klassmål, Eriks 1-1 och Vasalund’s 4-1 i krysset.

Nu väntar 8 matcher mot lag på undre halvan och nu kommer chansen till ändring och nödvändigheten av poäng.


BIlder från matchen hittar du på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 9 jun 2012 kl. 21:55

51