Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
1010
a822280708994249c8e0825d4ba14b44
Tillbaka (UPD: 2016-09-17 17:00:07)

Tungt poängtapp borta!

Att möta bottenlaget VP Uppsala ser på pappret ut som en lätt match men de har under säsongen visat sig vara riktigt starka mot topplagen i serien. Trots dominans av ESK i denna match så fick vi bara med oss en poäng.

Startelvan:
Gustaf Persson, Pontus Lundén, Martin Lönneberg, Willy Wickman(40), Adrian Berglund, Patrik Lundemo, Ayub Bashir Omar(80), Andreas Tosse Larsson, Jonatan Åhlin(75), Bruno Dal Monte, Jocke Pettersson.

Avbytare:
Adrian Alan(40)
Mohammed Ibrahim(80)


Under första halvlek var det ESK som hade spelet och de vassa målchanserna, VP stod för några omställningar men ESK försvarade sig bra. 

I 35:e matchminuten tar ESK ledningen, Berglund skarvar fram till Tosse på kanten som serverar Lundemo en fin boll som han på volley sätter i mål. 0-1. Vackert!  Innan halvtidsvilan får tyvärr Willy kliva av med en fotskada, ersätter honom gör Adrian Alan.

VP startade andra halvlek i ett hårt tempo, gav 110% på varje boll med fysiskt hårt spel i närkamperna. Man matar in boll i ESKs straffområde vilket ger några halvchanser men det är i den 60:e matchminuten som man kvitterar på en snabb omställning. VP har ytterligare en bra chans där en hemmaspelare blir fri men Gurra gör en högklassig reflexräddning med högerhanden som går till en resultatlös hörna.

I 80:e matchminuten byts Ayub ut och in kommer Mohammed Ibrahim. De sista 10 minuterna är det ESK för hela slanten, VP går på knäna, krafterna helt tömda. ESK rullar boll och har 5-6 kvalificerade målchanser men skärpan saknas och avsluten går rakt på målvakten, i stolpen eller strax utanför. Matchen kan summeras med att ESK gjorde en bra insats men udden och kyligheten saknades. 

I en något haltande tabell så gick ESK upp på en andraplats i tabellen, 5 poäng efter tabellettan Lidingö som igår vann mot Täby med 2-1. Vallentuna spelar sin match just nu mot IFK Stockholm och vinner de den så tar de andraplatsen i tabellen, två poäng före ESK. 

Bilder från dagens match kan du inom kort kunna se på ESKs Facebooksida.


Två matcher återstår av serien och de tre topplagen har följande motstånd kvar att möta:

Lidingö
Vallentuna(b)
ESK(h)

ESK
IFK Stockholm(h)
IFK Lidingö(b)

Vallentuna
IFK Lidingö(h)
Juventus(b)


ESKs nästa match är hemma och det mot IFK Stockholm, matchen spelas på Enavallen söndagen den 25 sep kl 17.

Posten senast uppdaterad 17 sep 2016 kl. 17:00

51