Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
661
66cb62239343a01202a69bc19a83f4ab
Tillbaka (UPD: 2012-08-26 18:45:13)

Usel första halvlek sänkte ESK

I många av säsongens matcher har vi fått se ett välspelande ESK förlora eftersom man inte kunnat förvalta de målchanser man skapat. Det här var inte en sådan match. Dalkurd var stekheta i jämförelse med ESK och pressade högt och hårt. Det var en framgångsrik taktikt mot ett ESK som inte klev fram och in i duellerna. När ESK väl vann boll på egen planhalva så tappade man den lika kvickt igen. Dalkurd kunde etablera många och långa anfall mot ESK som bara orkade sticka upp i sporadiska omställningar utan komma till en enda het målchans i första halvlek.

Hemmalagets mål gjordes i 5, 11, 35 och 45 minuten. Ett par av målen efter att man kommit till inlägg från ESK:s högra sida och avslutat från nära håll. Både med skott och nick. Fyran gjordes på frispark, direkt i mål, slagen från precis utanför straffområdeslinjen. Den såg tyvärr "billig" ut. I och för sig välplacerad lågt vid bortre stolpen, men inte särskilt hård.

I halvtid gjordes två byten och säkert ett allvarligt snack i omklädningsrummet. ESK ryckte upp sig väsentligt. Man kom ut med en helt annan aggressivitet och vilja att hjälpa varandra. Försvarsspelet var bättre och man vågade och kunde hålla i bollen på ett helt annat sätt än i första halvlek.

Det resulterade i flera fina anfall där det kändes som om reduceringen var nära flera gånger om. ESK dominerade större delen av halvleken och det var egentligen först med en kvart kvar som ett framåt pressande ESK lämnade en hel del ytor bakåt. Det kunde Dalkurd med ett offensivt byte i form av "Junior" utnyttja och man hade ett par riktigt fria och heta lägen till att utöka ledningen. Max i mål kunde emellertid avvärja fint och fick också hjälp av trävirket vid ett tillfälle.

Tyvärr kunde inte ESK, trots fint spel, reducera och i 87 minuten ökade Dalkurd på sin ledning till 5 - 0 som också stod sig tiden ut.

ESK:s startelva: Max Bergander, Dilan Ismail, Heradi Simba, Robert Kjellman, Michael Tuhkanen, Rasmus Fries, Linus Bylin, Robin Tranberg, Alex Persson-Njie, Kerim Mrabti och Joel Rajalakso. I halvtid byttes Dilan Ismail och Alex Persson-Njie ut och in kom Adem Küçükgöl och Joakim Alriksson. I minut 82 byttes Kerim Mrabti ut till förmån för Daniel Ålund.

Varningar delades ut till Heradi Simba och Robert Kjellman.

Se fler bilder från matchen på Facebook: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.378137162256005.83134.115174808552243&type=3

Posten senast uppdaterad 26 aug 2012 kl. 18:45

51