Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
746
d2d86d5baf8336cf1dfb1cca81323adb
Tillbaka (UPD: 2013-04-17 08:02:05)

Vinst i seriepremiären!

ESK ställde upp med följande lag (4-4-2):
-Gustaf Persson-
-Calle Söderberg, Martin Andersson, Pelle Bodin, Nicklas Eriksson-
-Rasmus Fries, Linus Bylin, Alexander Persson, Patrick Lundemo-
-Emil Esktröm (Mohammed Ibrahim 86), Filip Norell (Kustrim Trimi 89)-
ESK inleder matchen bäst och äger mycket boll. Redan i den 3:e matchminuten löper Filip i djupled och blir serverad av Patrick Lundemo. Filip lobbar vackert över en utspringade Skiljebomålvakt och ger sitt lag ledningen med 1-0. ESK:s fina spel fortsätter och Skiljebo har svårt att komma in i matchen och etablera ett anfallsspel. I den 18:e matchminuten klackar Emil Ekström fram Rasmus Fries som bryter in från vänsterkanten, han lurar 3 försvarare och tvingar målvakten till en svettig räddning. 

Esk får en frispark i den 26:e minuten. En lång svepande boll slås in från vänster och landar vid den bortre stolpen där Pelle Bodin så när forcerar in bollen. Esk fortsätter att pressa och Skiljebo får inga ytor över huvudtaget. Det är ytterst nära att ledningen utökas i den 42 matchminuten, när Rasmus Fries bryter in från kanten och försöker knorra in bollen i det bortre hörnet. Dessvärre går bollen strax över ribban. På tilläggstid i den första halvleken klackar Emil Ekström snyggt fram bollen till sig själv och avslutar strax utanför. ESK-spelarna går in till pausvila med en 1-0 ledning samt starkt självförtroende till andra halvlek.

När andra halvlek startar, är det ett helt nytt Skiljebo som har äntrat planen. Man tar tag i taktpinnen omedelbart och inleder klart piggast. I den 50:e matchminuten är det nära en kvittering när en Skiljebospelare avslutar lågt i burgaveln. I den 57:e matchminuten får Skiljebo en hörna. En uppenbarligen intränad och mycket klurig variant är mycket nära att ge Skiljebo den kvittering man jagar. Skottet täcks på en ESK-försvarare och på den efterföljande omställningen sätter Filip Norell 2-0 till bortalaget. Pelle Bodin slår en lång boll på en djupledslöpande Filip som springer ifrån sina försvarare, rundar målvakten och säkert placerar in bollen. 2-0 till ESK alltså i den 58:e matchminuten.

Målet kommer som en chock för Skiljebo som har ägt andra halvlek. I den 63:e matchminuten får Skiljebo en frispark som slås från vänster. Bollen landar hos en omarkerad anfallare i straffområdet, vars nick snyggt räddas utav Gurra i ESK-målet. I den 70:e matchminuten blåser domare Patrik Larsson straff till Skiljebo efter en duell i ESK:s straffområde. Straffen placeras säkert in och matchen lever i allra högsta grad med cirka 20 minuter kvar på klockan. Skiljebo ligger på och pressar ESK resterande tid utan att egentligen skapa en riktigt het målchans. Några hörnor och frisparkar ställer till relativt stora problem för försvaret men ESK lyckas reda ut det och när matchen blåses av i den 94:e minuten är segern ett faktum.

Matchstatistik
Skott på mål: 3-4
Hörnor: 1-4
Gula kort: Patrick Lundemo, John Eriksson
Mål: Filip Norell, Filip Norell, Dervis Grabus

Bilder finner ni på ESK:s facebook sida:

Posten senast uppdaterad 17 apr 2013 kl. 08:02

51