Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
508
13a345e76f40f4eaba4e1694e9a11ea7
TillbakaESK-VIK, 2-1 (UPD: 2012-02-25 19:26:18)

ESK-VIK, 2-1

Vinst mot Västerås IK

Startelvan:
Gurra
Zamayeri-Simba-Kjellman-Tuhkanen
Fries-Nodén-Simba-Bylin
Kerim-Erik

Det var hemmalaget som såg piggast ut från start och skapade flera halvchanser tidigt i matchen. I den sjätte minuten tog ESK ledningen. Ett fint samarbete mellan Rasmus Fries som hittade Kerim Mrbati på högerkanten, som passade in till en friställd Mtaka Simba(provspelande) i straffområdet, som kallt placerade bollen i nät med en bredsida. ESK fortsätter att föra spelet, efter 16 minuter är hemmalaget nära att öka på sin ledning. En missförstånd i VIK-försvaret ledde till att bollen låg fri 10 meter utanför straffområdet, Kerim var nära att få fatt i bollen, men VIK-målvakten sprang ut och fick grepp om bollen, dock utanför målområdet vilket resulterade i en varning. Kerim tog frisparken, men den blev ofarlig.

VIK kommer in i matchen. I den 25 minuten är VIK nära att kvittera när ESK:s backar har svårt att få bort bollen från eget mål. En misslyckad rensning resulterar i att bollen hamnar framför fötterna på en VIK-anfallare, men Gurra lyckas lägga vantarna på den innan anfallaren kommer till avslut.

Så fortsätter matchen, jämn och med halvchanser åt båda håll. Tills i den 40 minuten. I ett VIK-anfall halkar Kjellman, och det blir fri passage för VIK-anfallaren fram till målet. Gurra rusar ut och fäller bollföraren. Domaren blåser straff. Gurra lyckades få en hand på bollen, men skottet var för hårt. Därefter dominerar bortalaget matchen fram till halvtidsvilan.

Byten i paus: Markus, Alex Persson, Joel, Kevin Sharro, Alaxander Alan, Emil Strok.

Till andra halvlek byter ESK några spelare och får fart på spelet igen. Redan tre minuter efter vilan, får ESK en bra chans att ta ledningen. När Joel Rajalakso passar fram till Alexander Persson som får ett bra skottläge strax utanför straffområdet. Men bollen går strax över ribban. Minuten senare får inhopparen Markus i ESK-målet kasta sig långt åt höger för att nå skottet en VIK-anfallare fick på. 

I den 67 matchminuten tar ESK tillbaka ledningen, genom Joel Rajalakso, ur en dålig vinkel fick han till ett hårt skott med vänstern, otagbart strax innan för högerstolpen. Minuterna senare byts Simba och Kjellman i backlinjen ut, och Abbas och Bodin kommer in. Strax därefter går Tuhkanen ut och Mtaka Simba kommer in igen. Och då händer det saker. ESK är nära att dryga ut ledningen när Zamayeri hittar Simba, som slår ett inlägg till Rajalakso i straffområdet som är nära nära att göra 3-1, men VIK-målvakten gör en bra räddning. Därefter sänks tempot i matchen, inte förrän i slutminuterna hettar det till igen. Då får VIK igång sitt spel på allvar igen och har flera bra anfall. Men de lyckades inte få hål på Markus, och ESK kunde lämna planen som segrare.

Utslaget på 90 minuter vann ESK rättvist. Med fler målchanser och ett högre tempo. Men gästerna var långt ifrån ofarliga.

Bilder från matchen finns nu på ESKs Facebooksida.

Posten senast uppdaterad 25 feb 2012 kl. 19:26

51