Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
672
a4673a46b438ca9a5edac34b9059748c
Tillbaka (UPD: 2012-09-18 08:31:58)

VSK var starkast

Några timmar innan match meddelade ESKs försvarare Robert Kjellman förhinder pga sjukdom.

Startelvan:

Max
Alex--Tranberg--Heradi--Tuhkanen
Ålund--Bylin--Kimmen--Kerim
Joel--Erik

VSK startar matchen hetast med ett halvlöst skott som går några meter ovanför ESKs mål, ett par minuter senare är det dags igen, ett skott från vänster i ESKs straffområde som Max släpper över ribban till en hörna. I 6:e matchminuten får VSK en frispark strax utanför ESKs straffområde efter kamp med Tranberg. Strax kommer en ny farlig VSK chans, inlägg från vänster men skottet går precis utanför höger stolpe. I 12:e matchminuten kommer ESKs första riktigt heta målchans, Erik fångar upp en dålig passning i VSKs backlinje, gör en dragning till vänster och skjuter men får på ett dåligt skott som går rakt på målvakten. VSK kommer i ett nytt anfall, inlägg mot ESKs straffområde, Max tippar till hörna, i samband med hörnan blir Alex skadad och flyttad av planen för vård. Under en period på 8 minuter får nu ESK spela med en man mindre, VSK rullar mycket boll men skapar ändå inga större farligheter. I den 23:e matchminuten byts Adem Küçükgöl in istället för skadade Alex. Adem är en riktig injektion med sin snabbhet, skapar nästan direkt en hörna. ESK har några minuter med bra press på VSK, Adem igen i en snabb omställning men hans avslut går utanför. I 36:e matchminuten får Linus ett gult kort med efterföljande frispark för VSK som Max tippar till hörna vilken blir resultatlös.

Första halvlek slutar 0-0, VSK är det bättre laget men har haft det svårt att få till dom riktiga farligheterna, detta trots att man spelade med en man mer under 8 minuter.

Andra halvlek startar och VSK vaskar direkt fram en het chans men Max i ESKs mål gör en fin benparad. VSK får sedan en resultatlös hörna. Nu får ESK upp ångan, har en period på ca 15 minuter då man är det klart bättre laget: Joel kommer till avslut i ett fint anfall men bollen tar i ryggen på en spelare i straffområdet. ESK får en hörna som nickas ut och hamnar hos Linus, han provar skott som tar solklart på en VSK spelares utsträckta arm, solklar straff men domaren väljer att fria. ESK kommer i ett nytt anfall där Adem är framme och nickar men den går rakt på målvakten. ESK får en frispark. VSKs Carl Björk varnas efter att ha ramlat över Kerim. Så kommer då VSKs 1-0 mål i 59:e matchminuten genom Andreas Östling, kändes otroligt oförtjänt om man ser till hur pass mycket hetare ESK varit nu under femton minuter. Östling byts strax därefter ut. Efter VSKs mål är dom det hetare laget under resten av matchen, en frispark som nickas utanför ESKs vänstra stolpe, en cykelspark som går strax utanför, en missad öppen målchans som missas, bollen nickas över på en hörna, ny nick som går via ribban och ut, skott precis över mål efter en dålig passning av ESK vilken snappas upp av VSK anfallare. I den 75:e matchminuten kommer ESK i ett anfall och det är riktigt nära att VSK nickar bollen i eget mål. 4 minuter senare gör ESK ett byte, Erik går ut och in kommer Mattias Kjellman. ESK får strax en hörna, som går till en ny hörna, till en ny hörna till en ny hörna, 4 chanser men inget mål denna gången heller. Med drygt 10 minuter kvar att spela så sätter VSK 2-0 på hörna genom Patrik Grönvall, lite turligt kanske då det såg ut som ett misslyckat skott som tog på hans fot och in i mål. I 89:e matchminuten gör ESK sitt sista byte, ut går Joakim Alriksson och in kommer Emil Strok. I 92:a matchminuten får ESK en frispark, strax därefter blåser domaren av matchen. Matchen slutar 2-0.

Under ca 15-20 minuter i början av andra halvlek visar ESK upp strålande spel, deras klart bästa period under hela matchen. VSK fick jaga boll. Tyvärr kommer VSKs 1-0 mål och ESK kommer inte riktigt tillbaka efter det. VSK vinner välförtjänt. Grattis!

Foton från matchen finns som vanligt på ESKs Facebooksida.

Var du på plats? Rösta fram bästa ESK spelare.

Posten senast uppdaterad 18 sep 2012 kl. 08:31

51