Facebook

Logga in
?
Glömt?Logga in

Hjälp för inloggning

  • För att få tillgång till ditt lösenord anger du din e-postadress i inloggningsrutan.
  • Lösenordsfältet lämnar du tomt.
  • Fyll i kryssrutan "påminnelse av lösenord".
  • Klicka logga in och vänta sedan på ditt lösenord som automatiskt skickas till din e-postadress inom ett par minuter.
ARTICLE
256
897d8d115431a48df2f83475c626e488
Tillbaka (UPD: 2012-01-12 11:20:27)

ESK seriesegrare och klara för Division 1!!

ESK startade riktigt piggt, redan efter 5 minuter spel sätter Kerim 1-0 efter ett inlägg av Joel. ESK fortsätter att ha hög press, bara några minuter senare har man en nick som går precis utanför. Det tar 12 minuter innan Västerås IK har ett skott mot ESKs mål och det går en bra bit över. ESK fortsätter att pressa Västerås men i den 18:e matchminuten kvitterar man, oerhört orättvist med tanke på ESKs dominans. I 24:e matchminuten har Ernesto ett skott som går rakt på målvakten, i samma minut får Västerås en hörna men efterföljande skott går långt över. Några minuter senare har Alexander ett skott som målvakten tippar till hörna, Västerås kontrar men Tuhkanen gör en riktigt viktig brytning och bollen spelas upp till Joel som är bara metern från att stöta bollen i mål. Efter en halvtimme spelad skjuter Joel ett inlägg som når Alex men Alex skjuter strax utanför. Bara minuten senare är det dags igen, Kerim bryter sig igenom försvaret men sista backen får en fot på bollen och kan rensa. I 33:e matchminuten blir Tuhkanen fälld och ESK får en frispark, spelaren i Västerås får ett gult kort. I 44:e matchminuten sätter Joel 2-1 till ESK, ett riktigt snyggt mål.

Inför andra halvlek gör Västerås ett byte och Västerås känns lite mer alerta utan att komma till några riktigt giftiga lägen. Man har ett inkast efter några minuters spel som rensas av ESKs försvar. Efter 5 minuters spel gör Västerås sitt andra byte, strax därefter har ESK en hörna som nickas strax över ribban. I 58:e matchminuten byts Tuhkanen ut och in kommer Philip Zamayeri. Minuten senare kapas Ernesto och domaren visar rött Västerås Joakim Henriksson det röda kortet, nu får Västerås spela med en man mindre i dryga halvtimmen. I 63:e matchminuten får ESK en hörna men 3 ESK spelare gå på samma boll så den blir resultatlös. Västerås har därefter ett långt inkast i ESKs straffområde men efterföljande skott går långt utanför. 3 minuter senare skjuter Tom ett skott på mål men målvakten täcker. Några minuter senare är det dags igen, Joel är riktigt nära att göra mål men Västerås målvakt gör sig stor och tar bollen. I 69:e matchminuten byts Ernesto ut och in kommer Erik Andersson. Bara minuten senare har kerim ett hårt skott som målvakten tippar till hörna. I 77:e matchminuten sätter Joel sitt andra mål för dagen 3-1 till ESK! Med drygt 10 minuter kvar att spela byts Kerim ut och in kommer Renell. Västerås får några hörnor i slutet på matchen, Västerås reducerar också i den 89:e matchminuten men närmare än så kom inte Västerås IK. ESK var det bättre laget över 90 minuter och vann mycket rättvist.

ESK vill passa på att tacka sin hemmapublik, idag bjöd lokala sponsorer på gratis inträde, ESK hade en publiksiffra på 1284 personer. ESK vann därmed publikligan med ett snitt på 707 personer. Joel delar dessutom förstaplatsen i skytteligan med 14 mål gjorda.

22 omgångar, 47 gjorda mål, bara 18 insläppta, ESK vann Division 2 Norra Svealand med 48 inspelade poäng, 2 mer än tabelltvåan Sandvikens IF.

Nu finns det fler bilder upplagda på ESKs Facebooksida.

GRATTIS ESK!

Posten senast uppdaterad 12 jan 2012 kl. 11:20

51