Gåfotboll

Gåfotboll är precis som det låter, det är en form av fotboll där du endast är tillåten att gå. Inga tacklingar är heller tillåtna vilket gör att skaderisken är minimal. Gåfotboll handlar mest om gemenskap och glädje samt att man kan spela fotboll hela livet!

Vill ni vara med i detta härliga gäng?
Kontakta Torgny ”Togga” Carlsson: 073-3984978
Gå med i vår Facebookgrupp: Gåfotboll i Enköping med ESKPressrelease 2020-12-18
Två Enköpingsbor, Torgny ”Togga” Carlsson och Roland ”Rollo” Nordqvist kommer att stå som förbundskaptener för det 70+ landslag som ska representera när VM i gåfotboll avgörs i Malmö sommaren 2021.

Beskedet att VM avgörs i Sverige kom veckan före jul. Enligt de ursprungliga planerna skulle turneringen ha avgjorts i Wales men p g a pandemin flyttades det först till Spanien och därefter till Sverige. Förhoppningen är att spridningen av Covid-19 ska ha avtagit till sommaren så att turneringen kan spelas.

Arrangör är Sverige Walking Football och IWFF i samarbete med  Malmö stad Clarion Hotel & Congress. Turneringen kommer att spelas med landslag i åldersgrupperna Herrar 50+,60+ och 70+ samt damer 40+ och 50+.

Arrangörerna räknar med att deltagare från 10-15 länder kommer att delta, givetvis beroende på hur pandemin utvecklar sig. Världsmästerskapet kommer att spela på Limhamns-fältet och avgöras under första veckan i juni.

Huvudansvarig för arrangemanget är Peter Lundgren, SWFF. Till sin hjälp har han bland annat förbundskaptener för de olika landslagen.

Herrlaget 70+ kommer att ledas av två Enköpingsbor. Förbundskapten blir Torgny ”Togga” Carlsson och som assisterande har han valt Roland ”Rollo” Nordqvist. Duon är aktiva i Enköpings SK som arrangerat gåfotboll sedan i början av 2019. 

I november skulle det ha spelats en turnering i Enköping men på grund av pandemin sköts den upp och planerar nu att, om möjligt, spelas i månadsskiftet mars-april.

863
855